Πούρες σκέτη λατρεία
Νομίζεις πως για να φας ένα πουρέ που θα λατρέψεις χρειάζεται κόπος; Αν ναι τότε κάνεις μεγάλο λάθος και με αυτή τη συνταγή θα δεις πως μπορείς να αισθανθείς μια μικρή μαγείρισσα στο σπίτι σου.
Τι θα χρειαστούμε;
-Πέντε μεγάλες πατάτες
-100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κίτρινο τυρί γκούντα
-100 γρ. φέτα σε κομμάτια
-125 γρ. κρέμα γάλακτος
-Μια πρέζα αλάτι
-Ρίγανη
Για να ξεκινήσουμε βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τις πατάτες σε κομμάτια για να κερδίσουμε χρόνο στο βράσιμο.
Μόλις οι πατάτες βράσουν τις σουρώνουμε και κρατάμε από το νερό μία κούπα.
Ρίχνουμε 100 γρ. νερό στη κατσαρόλα και τις πατάτες. Ξεκινάμε να τις λιώνουμε, αν δείτε πως το νερό χάνεται τότε ρίξτε άλλο λίγο. Μόλις οι πατάτες λιώσουν εντελώς ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατέβουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι και τη ρίγανη βγάζοντας απο τη φωτιά τη κατσαρόλα και ολοκληρώνουμε με τα κομμάτια φέτας, ώστε να μη λιώσει εντελώς και να είναι ορατή στον πουρέ.
Για όσους δεν προτιμούν τη φέτα μπρούν να την αντικαταστήσουμε με κίτρινο τυρί γκούντα.
Καλή επιτυχία
Τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε πουρέ...

Ο πουρές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Με κοκκινιστό, με λεμονάτο, ο πουρές πάει με τα πάντα. Και φυσικά, δεν εννοούμε αυτόν τον έτοιμο πουρέ στο κουτί, αλλά εκείνον που φτιάχνεις μόνος σου από κανονικές πατάτες. Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε σπιτικό πουρέ, ακολουθούν τα 8 πράγματα που πρέπει να προσέξετε, για να έχετε το καλύτερο και πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Διαλέγετε τις λάθος πατάτες
Δεν κόβετε τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος
Βράζετε πολύ/λίγο τις πατάτες
Τις αλέθετε στο μπλέντερ
Ανακατεύετε πολύ τις πατάτες
Βάζετε πολλά υγρά
Δεν βάζετε πολύ βούτυρο
Δεν χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι
